New Skin

Prompt:

If you could spend the next year as someone radically different from the current “you” — a member of a different species, someone from a different gender or generation, etc. — who would you choose to be?

I would be Jordan, a Grey Himalayan breed owned by someone dear to me. I wonder how it feels like to be in his skin. Loved by his owner, and most likely loved by everyone who sees him.

Daily Prompt: Google and Rescue Operation

Pertama-tama saya mau ketawa dulu: muahahaha XD. Saya ini seenaknya banget ngikutin Daily Prompt, ngepos daily prompt kalo temanya kira-kira bisa saya sanggupin. Nah kebetulan tema hari ini gampang nih. Dan ngga kayak postingan-postingan daily prompt sebelumnya yang pake bahasa inggris (seadanya), saya nyerah deh, pake bahasa ibu saya aja. Hehhe. Terus ini nih tema daily prompt hari ini:

What was the last thing you searched for online? Why were you looking for it? 

Photographers, artists, poets: show us SEARCHING.

Gedung Nyi Ageng Serang. Perpumda Jakarta mengisi Lantai 7 & 8 gedung tersebut.
Gedung Nyi Ageng Serang. Perpumda Jakarta mengisi Lantai 7 & 8 gedung tersebut.

Jadi sebelum bikin postingan daily prompt ini, saya baru selesai bikin postingan di blog saya yang lain: blog buku. Postingan yang adalah bagi-bagi info tentang Perpumda Jakarta yang terletak di Kuningan. Sebenarnya saya punya buku informasi perpumda yang saya dapat saat saya daftar jadi anggota, tapi saya lagi males untuk ngubek nyarinya. Niatnya saya mau ambil info tambahan dari sana untuk melengkapi keterangan umum tentang perpumda buat diposting. Akhirnya, saya shortcut aja deh: Googling! Really, its a rescue operation before a search engine. Hehhe XD

Kalo kamu, apa yang baru saja kamu cari atau bantuan apa yang kamu dapatkan via Google?

Oia, kalo mau baca postingan saya tentang Perpumda yang saya sebutkan di atas mampir ke blogbuku saya ya, klik [Info] Perpumda Jakarta. 🙂

See you!

Daily Prompt: A Mystery Wrapped in Engima

I skipped yesterday’s daily post challenge because i dont get the issue. But today’s prompt too, hard for me to bleak the mystery side of mine 😛

today’s prompt:

Tell us something most people probably don’t know about you.

~

Credit: flyingoffthewheel.com

all of my friends and family dont know i have a blog that i dont share with anyone. Its kinda private diary blog. I put my real thoughts, my real cynic-side of mine, my real anger and my upset there. Well, since its a mystery, i dont leak it with you too, reader 🙂

Why do i need such a blog? I guess it was because i’m an introvert, i escape from many things that bothered me everytime i could.

Daily Prompt: Great or Greatest?

Today’s idea:

What makes a blog great? What makes you follow a blog or “Like” a post?

Photographers, artists, poets: show us GREATNESS.

~

Things that makes a blog great:

  • The fresh idea post
  • Good or unique picture post
  • The blog title and along with the philosophy
  • The way the blog’s host communicate with other bloggers; how interactive they are.
  • Informative and giving engaging topic to discuss about.
  • Last, but was my important reason, the blog suit my preferences. I’m interest in books, history, Islamic, movies, music and poetry. So if blogs has one of my interest as i mentioned before, the blog possibly addressed ‘great’ by me. Hahha, how selfish. Eh, but  no, again its about taste.

Okay, that was my answer for the idea. I have one photograph that captured ‘Greatness’ *in my version*. Its a picture of a Moon. A Supermoon.

A Supermoon captured in the night sky at Jogjakarta (June 23th, 2013), Indonesia. Credit: @soer08

I’ve always love fullmoon, i heart it. This picture described the greatness feeling i always have when i stared at the fullmoon, every month.